oh baby baby

Tjofaderittan

I morse så åkte vi till Norrtälje på babysång, som var jätte roligt! Skoj att träffa andra mammor som man inte känner. Själva sångstunden var super mysig och Milo verkade tycka om det :) Höll sig vaken under hela tiden fastän att det var "sovstunden". Efter så drog jag och Skorpan för att storhandla, så nu är det fullt i kyl och frys igen!

Plutten var väldigt missnöjd när vi kom hem, övertrött. Somnade en stund när vi handlade i ca 1tim, sen har han vart med hela dagen. Grät i över en halvtimme och inget alls var bra. Ville inte bli buren, inte ligga i barnvagnen, inte sitta, inte ligga och mysa. You name it, inget. Tillslut så somnade han om iaf, efter mycket gråt och bök. Nu ligger han här och snarkar hejvillt och det verkar som att han kommer sussa en bra stund. Så ikväll blir det nog en sen nattning med plutten.. eftersom man gärna vill vara med och inte missa något! Övertrötta bebbar är något som mitt psyke blir stressat av.

Nä, nu ska jag laga mat. Bakpotatis med röra står på listan, R jobbar kväll så vi får roa oss själva här hemma ^^

Allt för idag. Klart slut.



en gosse är född

En liten Liam har kommit till världen, äntligen!
Grattis Jessie och Mackan ♥

Många kramar från oss!


21.45

I stundens hetta så sitter jag i soffan och tittar på Hollywoodfruar - som är helt värdelöst. Den ena är ju dummare än den andra, uscha.

Imorgon så ska jag och lilla plutten in till Norrtälje på babysång! Ska bli skit roligt ^^ Missade ju förra gången då Milo var hängig så det känns extra kul nu när man har väntat länge. Efter lunch där så hämtar jag upp Skorpan för storhandling. Hon hänger alltid med och passar Milo :)
Jaa, idag har det inte hänt ett shit. Jag har färgat håret, men upptäckte när jag väl körde igång att det var toning efter en närmre titt på förpackningen. Suck. Jag hatar att färga håret. Och det betyder då att jag måste göra om den om två månader igen, just typiskt.

Och vet ni vad, bilen är mer än okej nu.
Har vart skit kass på att ta bilder senaste dagarna så har inte mycket att bjuda på här på bloggen, tyvärr.
Hade väl inte så där jätte mycket vettigt att skriva, så vi hörs när vi hörs!


När pappa går upp tidigt till jobbet passar man på att låna hans plats.

Inte ska mamma behöva ligga enasm i stora sängen heller ♥




"Mjau, jag vill ut"

Efter två dagars ropade efter Felix så kom han hem idag, nykammad. Säkert att man är nykammad om man vart ute tills skogs i två dygn? Sen vi flyttade hit i slutet av Juli, har jag aldrig kammat min katt eftersom att någon annan tar sig friheten. Nu får inte mattes älskling inte gå ut något mer på ett par dagar, jag har fått nog. Felix är arg så det ryker och fräser så fort man kommer nära, han har bara dörren i sikte.

Imorgon måste något göras, igen.



Sunday

I morse så åkte Jag, Milo och mamma till Uppsala på jakt efter bilbarnstol. Sista readagen. Och jag hade turen med mig och fick hem den sista, skönt! Är ju inte det roligaste av alla barnprylar att köpa :S Milo fick även present av sin mormor, pyjamas och ett par laban-strumpor :)

Efter åket fram och tillbaka från Uppsala så tycker jag mer och mer om bilen. Den börjar kännas bra och man börjar lära sig dragläget och allt sånt på den. Det sitter nog bara i skallen att den känns konstig? Att den inte ser likadan ut som den förra ^^ Nä, slut tjatat om bilen. Den är bra!

Veckan som kommer så är det iaf lite inbokat; träna med Malin, babysång, träffa Zandra, träffa Sara och lilla Vilma och sen så är det ju marknad. Ska försöka åka och storhandla också.. bara orken som fattas ;)
Nu är det faktiskt "ensam mamma söker" - som jag   t o k  g i l l a r!

Stackars darling får slita på jobbet, nya scheman som har gett en extra söndag. Fuck.

Allt för idag. Adjö.



Lördagsgodis

Igår så fick vi äntligen vårt hemlarm :) Dock så känns det inte som om man behöver det längre, nu är man ju "van" med att bo i hus. Men visst känns det tryggare, oja. Finns ett såkallat trygghetslarm som man kan larma centralen hemifrån ifall det händer något, det gillar jag mest.

Idag så åkte R och hans daddy och hämtade vår nya bil. En saab 9-5, röd med tonade rutor. Lite sportig. Jag har lite blandade känslor över bilen, när jag ser den så är den helt okej. Men när jag kör den, så skäms jag? Haha :S Eller ja skäms och skäms, den känns inte jag helt enkelt. Den är.. svårt att sätta ordet på det, men.. alldels för pojkig. Känns inte som en familjebil. MEN jag är överlycklig över det stora utrymmet! Jag vänjer mig säkert efter ett tag. Men en total motsats från 9-3an! R verkar inte heller så super nöjd över sitt val? Han hade inte alls samma min som när han kom hem med 9-3an. Han skyller på att han aldrig kommer få en lika bra bil som den.. Känns som att jag kommer bli så där lagom straffad för att jag tycker att vi behöver en kombi ;)
Vi gjorde nog helt enkelt inte ett jätte bra köp, eller mer R, jag var ju inte med. Hade jag fått bestämma, då hade det stått en Volvo v70 på tomten ;)

Nu så ska jag gotta ner mig i soffan med godisskålen ^^
R är med sina kompisar och kollar på fotboll. Fotboll är det bästa han vet.. och jag hatar det :P





Bäbisdans

Hittade denna från Lindas blogg och snodde den rakt av ^^
Charmigt!



Gör egen barnmat?

Jag har börjat laga egen barnmat till Milo och har hittat två recept som han smaskar i sig glatt. Tänkte dela med mig av dom, ifall det finns någon annan som är intresserad ^^

Spagetti köttfärssås


2 dl torr pasta (d v s okokt)
2 dl köttfärs
1 morot
Majs
2 msk tomatpuré
Vitpeppar
Paprikapulver
Oregano
2 msk rapsolja/olivolja
lite kokvatten eller bröstmjölk

Koka pastan enligt anvisningar. Koka köttfärsen tills det börjar bli grå, ca 15-20min i separat kastrull. Koka även moroten och majsen. Blanda ned i bunke med tomatpuré, vitpeppar, smulad oregano och paprikapulver och purea till önskad konsistens ihop med oljan (du kan även ta i några klickar osaltat smör). Räcker till 4-6 portioner.

Kycklig med Potatis och grönsakspuré

1 kycklingfilé i tärningar
1 morot i skivor
3 potatis i tärningar
½ dl frusen majs
2 broccoli buketter
Ca 3 dl vatten
1 lagerblad
Oregano
osaltat smör/olja

Lägg kyckling och potatis i en kastrull och koka tills kycklingen är är vit. Lägg ev i grönsaker i samma kastrull och låt koka tills de är mjuka eller ta en ny. Plocka bort lagerblad. Mixa till önskad konsistens ihop med olja, smör och spadet. Räcker till 4-6 portioner.

Smaklig bebismåltid :)

Gott gott gott


Ta mina ägodelar, ja gör det.. tänk inte på mig

Jag är så förbannad på vår granne som tror att han äger hela jävla vägen. Han ställer sin bil ALLTID iför vår bilplats, hans gäster likaså. Ber oss köra runt på vår tomt för att komma ut, när det i självaverket bara är för oss att backa ut (deras gäster verkar tro att marken är grannens också). Tror att han äger vändplanen utanför vårt köksfönster som är till för allmänheten att vända. Istället används den som HANS PARKERING (bara för att puckot byggt sitt garage precis intill hans tomtgräns). Till råga på allt så har han och hans fru snott MIN KATT, de ger honom mat, kammar honom, släpper in honom, och skryter för sina vänner att "de i huset brevid har tre katter, men en bor hos oss", hånflinar när Felix är på hans tomt och verkligen njuter av det. Och frågar mig hur vi ska göra? Jaha vaddå svarar jag. Ska vi skaffa en kattlåda? kläcker kvinnan ut sig. WTF?! Har förklarat för dessa människor att Felix bor hos oss och ska därmed inte släppas in av dom. Några dagar går och jag tar upp det åter igen, låt bli min katt helt enkelt; lättare än så är det inte. Till svars får jag "men ta hand om din katt då!" Jävla gubbe. Min Felix, MIN KATT skulle jag aldrig skita i. Aldrig. Ser jag honom finkammad en gång till, då vet jag inte vad jag tar mig till? En normal människa borde förstå efter alla gånger jag sagt till. Vad ska jag göra??
Jag känner mig helt maktlös.


Så här kan det se ut när de får gäster, ingen kan komma förbi.

Och där han han stått nu i en timme..

MUPP!




Makeover ?

Behöver en stor makeover på min blogg.. har ledsnat så enormt mycket. Har hittat många fina bloggar senaste tiden och blir helt förundrad hur de kan få till det. En annan kommer knappt in på "göra om sidan". Någon snäll själ som har lite att göra och vill hjälpa till med ett finger?

Imorgon får jag och skrutt besök, fina flickor väntas. Zandra&Meya ^^
Har absolut inget vettigt att skriva idag, så jag ska icke tråka ut er med mitt blaha!


Godnatt!

Gott mörkt bröd (recept)

Tänkte dela med mig av ett mycket gott mörkt, grovt bröd som kräver liten och enkel arbetsinsats. Man bara blandar ingredienserna och gräddar brödet. Ingen jäsning! Receptet ger två limpor.

TID: 2 timmar varav 20 minuters jobb

Du behöver:
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 4 dl blandade frön (linfrö, solrosfrö och pumpafrön)
  • 4 tsk bikarbonat
  • ev. 1 tsk salt
  • ½ dl mörk sirap
  • ½ dl olivolja
  • 1 liter filmjölk
Gör så här:

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat, fröer och salt i en stor bunke.

Häll på sirap, filmjölk och olja och rör om till en jämn smet.

Häll smeten i smorda avlånga formar.

Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 grader i 100 minuter.

(Under tiden bröden gräddas blir de mörkare och mörkare)

Låt bröden stå några minuter i formarna och stjälp sedan upp dem på galler. Lägg över formarna och bakhandduk och låt svalna ytterligare.

 




snabbspolning av dagarna som gått.

Förlåt för dålig update, har varken haft ork eller känts som att det funnits tid att nörda framför bloggen ;) Men idag så..

I lördags så var det bröllopsfest, hur roligt som helst! Blev aningens på lyset och kände mig helt förstörd dagen efter. Gjorde inte många knop kan jag meddela. Tanken var att köra ett spinningpass på söndagskvällen men då hade jag nog fått en hjärtattack och kolavippen direkt. Vi (jag, R och Milo) sov kvar i Brottby och det gick fina fisken för Milo. Han sov som en gris och vaknade 05.30 för lite vällning. Men ville inte somna om.. så det var bara bus som gällde. Låg och drog oss i sängen till klockan 07 och Milo fick snällt ligga och pyssla med alla Leias leksaker.
Vi åkte hem strax efter ett och bara latade oss, eller ja.. R tvättade bilen så det var väl med jag som latade mig.

I Måndags så sålde vi vår bil!! Weeii* Hur skönt som helst och längtar så enormt efter en kombi. Vi ska iväg och kolla på en Volvo V70 på fredag.. ja nu tänker ni kanske "hus, barn och volvo. När kommer hunden". Men någon hund blir det inte här..
Milo passade även på att bli dålig, igen. Nätterna är värst då det är skyttetrafik från vårt sovrum till hans. Han hostar och hostar tills han spyr. Slutar alltid med att han hamnar under en jättekräk och sover klart hos oss. Lite taktik från hans sida kanske? ;) Drygt är det hur som haver. Att sova i en 140säng med skrutt och R, det är trångt. Bakade bröd för fulla muggar och skulle ge mig på Rimbobullar, men det gick åt pipsvängen. Spelade ingen roll hur mycket mjöl jag hade i för degen var i klibbigaste laget iaf. Så, rak ner i soppkorgen. Hatar när det inte flyter då när man bakar så fanns inget tålamod att baka ut dom.
På kvällskvisten så drog jag och Malin iväg på spinning, ett medelpass. Gick skitbra men det var tungt som bara den..  Men jag har trots allt slit ingen träningsvärk? Känns inte ok. Jag vill ha ont! Känns som att man inte får något för mödan annars.

Igår så kom Läli och hennes stora Ella och smaskade på äppelpaj som jag gjorde på morgonen. Blev inte ens hälften så god som Malins, men ett tappert försök. Jätte roligt att träffa dom! Händer alldeles för sällan. De är också inne på att bygga Älvsbyhus så det finns mycket roligt att prata om :)
Annars igår så donade jag runt hemma, fattar inte hur stökigt det blir så fort jämt? Och att inte nämna allt grus, suck.

Idag så blir det ärenden ner till centrum och har lovat Milos mormor lite gull med pojken.
Ikväll så blir det spinning igen, men jag velar lite. Har ju varken bil eller cykel, och det ligger på "andra sidan" av Rimbo, är en bra bit att knata (latvarning).

Nu ska jag passa på att göra mig i ordning ostört. Milo ligger och knoppar!
Hoppas ni haft en bra helg.
KRAM

Operation rädda Frank

Katten Frank gick inte att hitta på hela kvällen igår tills R kom hem från jobbet. Han gick ut i bäckmörka skogen och hörde han mjaua, men det fanns ingen chans i världen att hitta honom pga mörkret. 06.00 ringde alarmet och R tog sig ut till skogs och fortsatte leta. Och hittar honom, toppen i ett träd. Yes, vad gör vi nu? Robban kommer över med såg och rep så det var bara för R att klättra upp. Stammen var i det mista laget så han svajade fram och tillbaka medan han försökte locka ner honom. Men, han satt som berget och om han rörde sig, så var det ännu längre upp. Det hela slutade med att R sågade ner toppen och katten fick gott falla ner. Men, som tur va så höll han i sig så pass hårt och trädet tog föll på det bredvid. Och Frank kunde tryggt komma in i husses tröja och ner till marken ♥

Här bland trädtopparna sitter en liten Frank och dinglar

Flingan var såklart också med som moraliskt stöd

 


 

Nu väntas det städning i krokarna för min del. R och Milo ligger och knoppar i sängen ♥
Ikväll blirr det som sagt galej ^^

 


Milos dop 30/8-09


Fredagskänslan?

Idag har jag inte gjort ett jota, ingenting som är värt att skriva! Gick och la mig med Milo och R under förmiddagsluren, sov i två timmar. Milo är lika trött idag som dagarna innan och har mest grisat i sängen så jag har passat på att löka ;)
Ringde en snäll dam från Norrtälje familjecenter och tyckte att jag och Milo ska börja på babysång på tisdagar (Zandra tipsade när det blev en ledig plats i gruppen) . Hon verkade jätte rar så varför inte? Milo älskar ju när man sjunger. Om dagarna så består 95% av tiden sång, skrutt vill aldrig att man ska vara tyst.

Ikväll så jobbar R kväll, igen. Men iaf sista kvällen för det här veckan, så lite glad är jag iaf. Känner inte alls för att vara ensam ikväll men så verkar läget bli. 

Imorgon så bär det iaf av hem till Sofia & Thomas (och Leiaplutt förstås) för att fira att de gift sig! Ska bli super roligt och det ryktas om mycket dricka.. Så det blir liksom inte annat än att vi sover över där så att de får bra med hjälp att dricka upp det ;) Får se hur nattning med Milo går, han är inte van med högljutt när han ska sova för natten. Men det brukar ju gå till slut iaf..
Jahaja, nu ska jag göra i ordning en smoothie  och kolla in idol!
Ha en skön kväll alla ni :)


Sitta, det var väl en baggis ^^



Ga Ga Ga

Igår kväll så bjöd jag och Milo (Pappa R jobbar kväll) över Skorpan på laxmiddag , mumma. Till efterrätt så blev det mormors äppelpaj med vaniljsås, inte helt fel det heller ;) Hon knoppade även över i "hennes rum". Mycket mys och uppskattat! Idag så vaknade vi 6.30, eller rättare sagt Milo som bestämde sig för att vakna. Låg och mös en stund i sängen och kollade på The Voice sen blev det lite frulle. Gjorde i ordning oss för en sväng till Täby C där vi fördrev dagen.

Milo fick två tröjor från POP av presentkortet han fick av Marina, Sofie, Jossan & Moa. Fanns jätte mycket fint så som vanligt blir det en del tramp fram och tillbaka till olika plagg innan man bestämmer sig. Beslutsångest. Letade upp bröllopspresent till Fia och Thomas och till mig själv blev det två par leggings från Gina. Leggins är typ det enda i byxväg jag går i, det kan nog många som känner mig intyga. Men ett par snygga jeans är ett måste när rumpan sitter som den ska ;)

Milo har vart trött i stort sett hela dagen. I bilen på väg hem så sov han som en stock, vaknade när vi kom hem men blev så arg. Så vi gick och la oss i sängen och han somnade om lika fort igen, vaknade efter 2tim. Skrutten ♥ Och nu så sover han sen klockan 19. Glömde ge honom hostmedicinen innan läggdags också, så jag hoppas det inte blir allt för jobbigt för honom. Vaknar ju fortfarande och får panikhosta och spyr, skit läskigt när man inte hör när han. Så det blir ett x antal vändor till han rum efter hostningarna om nätterna. Btw, har jag skrivit att det går super bra för honom att sova själv? Det var nog mer jag som hade separationsångest ^^ Man sover så mycket tyngre när man inte hör honom lika bra. Tidigare så vaknade jag så fort han vände på sig, snarkade till eller bara bökade. No more!

Nu så har jag precis kokat ihop hemgjord barnmat från grunden *klappar sig själv på axeln* Var skit roligt! Det blev potatis, kyckling, broccoli och majs. Så hoppas han uppskattar det, blev ju en del portioner att frysa ner. Men bara för att man vart duktig så kommer han säkerligen spotta ut det..
Nu så jag ska borsta nötterna och förflytta mig till sovrummet! Trött, trött, trött.


När mamma pratar "bebisspråk" kan man inte annat än skratta.

(Videon blir rätvänd efter 20sek)


Tisdag, en helt vanlig dag

raderat


Ikväll så drog jag och Malin på spinning, alla andra tränar ju som tokar nu så man får inte vara sämre själv. Det var faktiskt hur kul som helst, men det tog ett tag innan jag fick in tekniken. Både jag och Malin kom lite sent så fanns inte riktigt tid att fråga instruktören hur maskin fungerade, men tur så fanns det en snäll dam som hjälpte till :)
Första 15min trodde jag allvarligt att jag skulle dö, trampade och trampade för brinnande livet. Gick trögt så innåthelvete! Tittade på alla andra som nöjt cyklade på och förstod inte att jag kunde vara så sjukt otränad. Efter en stunds bök med både det ena och det andra så konstaterade jag att min tröja hade fastnat i framhjulet, inte undra på att man kände sig som en åttioåring!! Nu sitter jag här med lagom träningsvärk i rumpa och lår, så jag kan till 100% säga att efter vi vart till Norrtälje så vet jag en som inte kommer röra sig i onödan imorgon;) På söndag ska vi träna igen men vi får se om det blir spinning även då, skulle vara roligt att pröva lite gympa.

Nu ska jag lägga mig i sängen och grisa framför tvn. R åkte iväg och kollade på fotboll, skiiit trist. Var ett tag sen vi träffades känns det som :(

GODNATTI!



Bilder från köket

Slog mig ner i soffan framför tvn med en stor kopp te och en knippe vindruvor, "Kommissarien och havet" på tv4 började kl 21. Men jag blev helt störd, antingen måste skiten vara dubbat eller så är det stort fel på filmen. Ljudet hänger inte med alls, när de pratar då ser det helt fuckat ut. Tillslut så är det det enda man tänker på så man glömmer att ens titta. Så nä, far och flyg!

Tog lite bilder på köket hemma istället; Ser lite trist ut i själva "köksdelen", men sånt kommer, gäller bara att veta vad man ska ha. Så småningom så blir det kakel, vi har tänkt något i svart som passar fondväggen. Men så här ser det ut än så länge iaf.

 


 

Nu blir det nattinatt för mig, Rickard kommer hem strax efter tolv så jag kommer säkerligen sova som en gris när trampar in genom dörren. Imorgon så ska Milo få toköva på att sitta, alla andras barn sitter jättebra så nu ska banne mig min också det ;) Kanske blir en sväng till Norrtälje för att kolla efter en ny bil. Snart att vår Saab 9-3 ett minne blott, om någon köper den förstås..


Känn en doft av kärleken, den sveper tyst förbi.

Idag tog vi en promenad ner till Milos mormor och morfar,
annars har vi bara myst och gjort en massa bus :)






Vyssanlull tassar klart värda priset! I kväll så somnade min lilla bebis lika tyst som en mus. Me like ♥

Det blev en flicka!

Grattis Sara, Robin och storasyster Ebba
Idag klockan 13.03 föddes en liten flicka på 3245g och 46cm lång ♥

Massor av grattiskramar från oss ^^


09.43

Dagen igår gick fort! Tessan och henns Tuva kom strax efter tolv :) vi fikade och lekte med barnen. Tuva var aningens snabbare i utvecklingen än vad Milo är! Lilla Milo tar saker och ting som det kommer, verkar absolut inte ha bråttom med att komma bort från mig. Han fick en sväng hostmedicin på morgonen så han var inte på världens piggaste humör. Trött och ville mest sitta med mig.. Hostan sitter fortfarande i som berget på nätterna :/
Rickard kom hem strax efter kl 16. Busade med Milo och lagade mat, nattade, och sen åkte han på tennis. Jag själv slängde mig ner  soffan och glodde på Idol och flyttade senare in till sängen och degade framför tvn där istället. Var på ett jätte konstigt humör igår, ni vet när man bara känner obehag i kroppen men man vet inte vad det är som lurar? BLÄ.

Vet inte om det kan ha att göra med att vi försöker få Milo somna om av sig själv. Ni vet 5min metoden fast i lite mildare form? (behöver inget utlåtande om det, tack!) Den känns lite piss faktiskt, vissa kvällar går super och andra inte. De som absolut inte går håller man på att bli helt trasig av. Det gör så fruktansvärt ont att höra honom, och se honom när man kommer in och förklarar att allt är lugnt.  Ska pröva ett tag till men känns det inte bättre för mig så är nog varken han eller jag redo. Vet inte riktigt vad jag tycker om den metoden.. innan vi började så total hatade jag den, jag kunde inte i min vildaste fantasi förstå hur folk gör så mot sina barn, rena rama tortyren för dom små. Men, nu så finns det både för och nackdelar. Dock, så tror jag inte riktigt att det här var min grej.. jag prövar nog vyssanlull tassar istället :)
(antar att det kommer finnas någon läsare som tycker att jag inte är riktigt torr bakom öronen som prövar det här. Det finns SÅ mycket åsikter om just 5min metoden så jag behöver inte läsa fler. Jag har suttit i flera dagar och läst igenom forum efter forum).

Hur som haver så ska jag och Milo hem till Malin&Leah idag. Ska ta en promenad i Rö-trakerna med vagnarna. Alla har ju kommit in i någon slags träningsmani, så man får ju inte vara sämre själv. Men jag håller mig till promenader, är på tok för omotiverad för något annat. Men ett spinningpass väntas i krokarna..
För övrigt så ligger det två paket på posten och väntar på mig ^^ Vyssanlull tassarna och lite kläder från Me&I.


Morgonstund har guld i mun


Fredag var det ja..

Igår så var som sagt mina kära barndomskompisar här, men inte Moa för hon blev tvungen att jobba. Det var kanske fyra år sen vi gick på roden tillsammans på HR-programmet, helt sjukt roligt va hade. Har knappt tänkt på gymnasietiden alls på sista tiden, men nu när jag sitter här i skrivandes stund så vilken frihet man hade. Gick i skolan då man orkade och kände för det, kunde ligga och dra sig i sängen lite extra ifall det var en tråkig lektion på morgonen, äta, sova middag efter skolan. Hm, märkt det att jag gillar att sova? Visst får jag ju göra det nu också, är ju bara att ta sig en lur när Milo sover. MEN, sovmorgon.. den lär jag knappst se på 13år!
Hur som haver, det var jätte roligt att se deras små söta fejs! :) Milo fick ett presentkort på POP, så det blir ju perfekt till vinteroverall!

Nu så är tanken att jag ska slänga mig in i duschen och göra mig i ordning. Om typ två timmar så kommer Tessan och hennes Tuva in genom dörren :) Tessan som för övrigt var min chef från tiden då jag jobbade på okå, gymnasietiden. Ska bli skit roligt att ses! Tuva är bara några dagar äldre än Milo så det ska vi intressant om de är på samma nivå ;)

Morsning!

Dessa bjöd jag på igår, choklad cup cakes med vanilj frosting! Super goda.
Med lite recepthjälp från både Pellan och Nette (bildbeviset ;).) så gled allt på som en dans. Men, det här med att spritsa upp frostingen ser mycket lättare ut än vad det är! Men det här får duga för att vara nybörjare ;)

6 månader har susat förbi

Vet ni vad.. Idag blir min lilla fis 6 månader, och har hunnit bli 70,5cm lång och tjockat på sig hela 8980g. Inte klokt att han legat i magen och sparkat hejvillt. Och nu är han ute och lever rövare, nä inte inte så pass kanske. Men det får inte vara "tråkigt" en endaste sekund, då säger man bestämt till.
Tänker tillbaka när han var 3 månader, vilken sjukt jobbig tid det var för både mig och R. Matvägran och allmänt arg/ledsen i flera veckors tid, visst hade han ljusa dagar också. Men det var inte många det.. Vi båda mådde piss! Mest jag som bröt ihop när någon frågade hur det var :P Mycket "ömma tår" under den tiden. Och nu är det som bortblåst, man glömmer verkligen. Lika så förlossningen? Konstigt. Har ju faktiskt inte skrivit någon förlossningsberättelse än heller, så det är väl på tiden att man början knåpa ihop en innan man glömmer helt.

Senaste veckorna så har jag blivit fruktansvärt glömsk, värre än under tiden jag ammande. Glömmer vart jag
lägger mobilen fast jag la ned den 15min tidigare, tappar bort nycklar, glömmer vad jag ska göra etc. Jag tror allvarligt att jag börjar bli dement. Man stressar upp sej som fan och man blir irriterad på sej själv att man inte kommer ihåg saker och ting. Undra hur det ska bli när jag blir gammal? Kommer inte ens veta vem jag själv är :S

Idag så har självaste Skorpan vart här i stort sett hela dagen, (som för övrigt glömde ta med bilder från Milos dop så bilder från den dagen kommer inom kort) knatade precis hem. Vi har inte gjort ett dugg, lekt med Milo, tittat på tv, ätit mat, bakat m.m Tänkte hyra film men den fanns inte (Them) och det var ju inte speciellt så mycket nya filmer som har kommit. Det mesta fanns hemtankat under den tiden man fick :) Så det får bli tv istället!
Annars så har det inte hänt mycket idag, en helt vanlig dag med en massa tråk. Vi fick hem mer fyllningsmassor så imorgon så ska R och hans daddy fortsätta igen.

Imorgon så får jag finbesök; Marina, Sofie, Sär (och kanske Moa, jag hoppas det). Det var hur länge sen som helst jag träffade dom!! Mina bästa barndomskompisar, Sär och Moa kom in i senare skede under gymnasietiden men de andra två damerna har funnits med länge. Ska iaf bli super roligt att träffa alla samlade, det händer som sagt alldeles för sällan.

NU ska jag fixa i ordning lite kantarellmackor, gott va? Mummsfillibaba.
Hoppas ni haft en jätte skön dag!

Älskade barn, en dag gammal.

Stort grattis till Fia & Thomas som gift sig idag ♥ Massor av lyckokramar från oss!




Vem är du?

Som alla andra bloggare så är givetvis även jag väldigt nyfiken på vilka ni är..
Så offra en sekund och gör ett litet avtryck! Behöver inte skriva vad du heter eller så om du inte känner för det, men kanske vart du bor? Du väljer själv ^^

Nu är det igång

På vår tomt så händer det lite grejer.

Den här gula saken åker fram och tillbaka, med inte mindre än Rickard som chaufför. Med pappa Robban i bak ;) Det ser ut att gå riktigt bra!


En snabbvisit i Norrtälje

Idag så mötte jag och Milo upp Skorpan i Norrtälje. Köpte lite kläder till Milo då nästan allt börjar bli för litet. Fanns mycket sött så man får hålla i plånboken när man ger sig in bland babykläderna ;) Hittade även en jätte söt fleeceoverall från Lindex, blev rena rama kapet när jag upptäckte att jag hade en reakupong! Najs ^^
Var egentligen på jakt efter ett par vyssanlull tassar till spjälsängen. Man sätter dom under benen på sängen och vips så blir det en vagga. Milo äter ju fortfarande nattmål och sen runt 05 snåret så får man buffa han i stjärten för att somna. Vilket då också leder till att vi måste ha honom i vår säng.. Så tanken är då att jag tänkte försöka med vaggningen, har hört mycket bra om dom så det är ju värt ett försök iaf! De fanns tyvärr bara i rosa, kanske inte riktigt den färgen jag var ute efter ;) Så surt. Beställer hem från babyland istället.. borde ju komma i början av nästa vecka senast isf.

Sen brummade vi hemåt efter lite fika. Och hemma så låg det fyllningsmassor :) Så snart så har vi hela vår tomt! Nu så är det ju en bra sluttning ner till gränsen.. Känner att jag är lite dålig på att lägga upp bilder på hur det ser ur hos oss, men det kanske inte är så många som är intresserade? R och hans pappa (som hjälpt till super mycket med huset, vi hade nog inte kommit så långt som vi är idag om han inte hjälp oss. TACK!) ska arbeta med det imorgon iaf. Tråkigt nog så körde lastbilen massorna på helt fel ställe så det blir rätt mycket extra arbete.

Skrutt är nattad i vår säng och ska snart bäras över till sin egen.. Själv så ska jag slå på femman för idag är det ju premiär för Färjan3! Ikväll ska jag lägga mig tidigt, jag är allt annat än pigg! BLÄ! Imorgon har vi BVC tid och jag har ingen aning om när.. hittar inte heller den "gula lilla boken" där man alltid får en klisterlapp där tiden står. Har för mig att det var tidigt på morgonkvisten.. Faktiskt inte den enda jag har tappat bort för den delen heller, mina nycklar hem är redan borta. Nästan läskigt vad glömsk man är..


En något förvirrad Milo.

Nu sitter Milo nästan helt själv, men med stöd av gymmet så går det riktigt bra långa stunder. Men bäst är ju såklart att stå och banka och föra långa diskussioner med leksakerna. Man behöver inte ens hålla upp honom, han står för egen maskin och det enda som behövs är att man håller armarna runt så att han inte faller. Idag så kom han även på efter några veckors introduktion att vatten är gott! Så nu dricker vi vatten till maten :)


...

Och imorgon var det måndag igen.. Att det alltid ska gå so fort med helg när R är ledig?
Igår så var vi över till hans föräldrar. Hans bror Johan ska iväg på lång resa, Spanien i 6v. Så vi hade en liten avskedsfest samt att hans farfar fyllt år några dagar tidigare.. Det bjöds på supergod mat och vin, som jag glatt sög i mig och blev lite på pickalurven :)
När vi kom hem så hängde en påse svamp på dörren, hur snällt är inte det? Tack pappa och mamma. En annan tar inte måste steg ut i skogen längre pga av alla fästingar. Felix har ca 6st i snitt varje kväll han kommer in (dom gånger han behagar att göra det dvs, djuret har blivit frestad av godsaker hos grannen). Fästingar är så vidriga så att jag skulle vilja utrota varenda en.. vad är dom bra för? Vad har dom för roll i "kretsloppet", något som vet?
När vi gick och la oss så kunde jag inte annat än le. Milo låg tätt intill Rickard och både deras ansikten mot mig. Dom är så läskigt lika varandra. Jag blir helt såld varje gång jag ser dom två tillsammans. Det finns verkligen inget bättre dom två.

Idag så vaknade jag och var på städhumör, tur var väl det för vi hade bestämt dagen innan att något måste göras. Tvättade fönster och var super nöjd över resultatet, tills solen kom fram några timmar senare och det såg förjävligt ut igen. Jag får seriöst krupp, hur fan tvättar man fönster egentligen?! Jag har prövat allt så jag antar att det måste vara min teknik det är stora fel på..
Städade runt ett tag tills vi fick besök; Fia, Thomas och Leia kom över med bullar. De stannade hela dagen och vi beställde pizza till kvällen :) Mysigt.

Ikväll så är det premiär för Miloplutten att sova i sitt egna rum! Känns så himla tomt i vårt sovrum utan spjälsängen.. Är mest lite bekymrad över hur många gånger jag ska behöva gå fram och tillbaka till hans rum i natt. Han brukar knorra till när inte nappen sitter där den ska + att han äter nattmål fortfarande. Att tiden ska gå så himla fort. På onsdag så blir han 6månader, heeeeelt ofattbart!

Förövrigt så är Milo på bättringsvägen, äntligen börjar skiten ge med sig. Hostar lite forfarande med det är en klart mycket gladare bebis.. och super mysig, vet inte hur många gånger han har vilat på min axel för att sedan somna in? Han har tidigare vart alldeles för vild för att somna in på det sättet. Men nu är bara nappe&snutte på plats så är det no problem ♥




"lilla rummet"


Visst blev det lite skillnad? ;)

Men det fattas fortfarande "det där" som gör rummet mysigt. Är ju bara gammalt groll som ligger i skåpen (som för övrigt MÅSTE stå där, för de får varken plats någon annanstans eller går att ta upp till övervåningen) och en säng. Men tanken är väl att ha rummet som ett gästrum tills det är dags för nästa bebis :P
Så det får allt se lite halvdant ut, nu är iaf alla flyttlådor borta *pust*

Skorpan påminde mig om en sak som verkligen saknas; en jäffer.

Piggelin

Idag så vaknade lilla skrutten och var en riktigt glad bebis, han ville till och med hjälpa mig att slänga in en maskin tvätt. Och blev väldigt fascinerad av tvättmaskinen som snurrade runt, runt, runt. Hostan håller dock i sig även idag men så här piggelin, det var några dagar sedan..

 

 


Idag så ska jag försöka få någon ordning i "lilla rummet" som vi kallar det här hemma. Ett litet rum där det får plats mycket onödiga saker som egentligen ska upp till övervåningen. Så ja, här kommer en liten skymt av vad som väntas..

Samtal från Kiruna

Ringde en glad tant runt 20.30 och frågade om jag hade en tv. Ja, visst var det tv-licens skiten.. tråkigt! Så nu är man äntligen kund där också.. härligt att slänga pengarna i sjön ;)

Jag och Milo tog oss ut på en liten promenad idag iaf, man blir ju helt rutten av att sitta inne. Visserligen skulle jag ju kunna vara ute mera, men känns inge vidare alls när plutten är sjuk. Fick frågan att hoppa in och jobba ikväll också.. hade verkligen vart super roligt, om inte saker och ting var som det var. Hade inte vart roligt alls att jobba när man vet att Milo är hemma och är sjuk.. skulle inte kunna slappna av helt enkelt!

Ikväll så är det seriestart för Lyxfällan igen, yäääy :) Och roligare är det ju när Mathias & Charlie är tillbaka. Det gillar vi här hemma ska ni veta!
Så det var faktiskt allt för mig, som skrivet.. händer inte så mycket skoj just nu.

Adjööö!



Ska man gå till Husläkarna i Rimbo eller till Statoil när man är sjuk?

Just nu sitter jag i soffan och avnjuter en bit mintchokladtårta och en päronläsk, mumma. Lillen ligger och vilar i vår säng..
Igår så var vi till doktorn med Milo, men som vanligt så verkar husläkarna i Rimbo aldrig veta mer än en själv. Får mer svar av att knata ner till Statoil.. känns det som iaf. Milo fick ta en litet halsprov som inte visade något alls och sen en undersökning som doktorn även den tyckte såg bra.. Men de tog aldrig något blodprov för att kolla om det var något virus i kroppen? Hur som helst, de tyckte han mådde bra och han fick hostmedicin.
Idag mår han fortfarande inte bättre och är lika hängig, sover mycket och är allmänt off, febrig, hostar och rosslar i halsen, ja.. men visst låter han frisk? ;) Inte det minsta. Men jag ska vänta till imorgon om han inte piggnar på sej. Jag kan ju liksom inte ge honom mer alvedon är vad jag ger.. gett honom maxat sen i söndags och ingen förbättring? Mja, ibland blir man inte klok.

På kvällen när vi kom hem (vi fick nämligen sitta och vänta i 1tim för att få träffa doktorn btw) så lagade jag i ordning lite mat och plutten fick sin kvällsgröt och lite majsvälling. Sen slog vi på "Män som hatar kvinnor"- som man har hört så många prata så grymt bra om. Och ja.. det finns inte så mycket att tillägga, den var helt suverän. Så ni som inte ännu har sett den, se den!

Det blir inte mycket gjort här hemma nu när Milo är låg, han ska mest hänga med mig på axeln vart jag än går. Lägger jag honom ner och han inte ser mig, blir han jätte ledsen och gråter tills jag tar upp honom. Hade Milo liggande med magen mot mig, sjöng lite och smekte honom på ryggen. Han somnade bara efter något minut. Min lilla kille har väldigt sällan somnat eller ens haft den ro att ligga så.. Det har alltid vart något annat som har intresserat. Men nu, så hörde man en suck av lättnad och han somnade in ♥
Börjar känna mig lite halvrisig i halsen också, så det är väl bara en tidsfråga när det blir min tur. Tog en alvedon och gick och la mig med Milo under hans förmiddagslur.. tycker nog att det är lite bättre nu.

Ja, när nu ska jag väl se till att göra något nytta medans han sover :) Gäller att passa på!
Hoppas ni andra har klarat er från förkylningar eller andra tråkiga sjukdomar!

Sjukstuga

Att se ens eget barn vara dunderförkyld och ha jordens värsta hosta, det svider faktiskt ganska så lagom i hjärtat. Idag så är det betydligt värre.. ni vet när man hostar och det bara låter tomt i lungorna? Så har min lilla pojke. Hoppas det inte är någon halsfluss eller liknande. Och han försöker "prata" hela tiden men upptäcker att det gör ont och börjar gråta :( Klockan 17 ska vi iaf till doktorn för en liten undersökning.

Som skrivet, det blir inte mycket sömn för varken Milos eller min del. Han vaknar titt som tätt och hostar, hostar, hostar. Under förmiddagen så gick vi och myste i sängen och vaknade 2,5tim senare. Ja, visst märkts det att ingen av oss sover på natten minsann? ;)
Så här i sjukstugan händer det inte mycket, en himla massa gos står enbart på listan (förutom besök hos farbror doktorn förstås).

Det var allt från oss! Kram ♥

ME&I

Hemkommen från klädpartyt, Me&I-märket. Hittade väl inget speciellt men det blev en liten byxdress iaf, grön med ett hjärta på stjärten. Lagom till jul då den där i plysch. Fanns hur mycket söta tjejkläder.. så det blir väl att försöka baka till en liten flicka nästa gång ;)
Nu blir det att borsta nötterna och bums i säng! Ikväll ska vi lägga oss någorlunda tidigt :) Blir ju inte så mycket sömn om nätterna nu när Milo är förkyld. Det är mycket bök och alldeles för täppt näsa. Hoppas det går över snart!

Godnatti ♥

Vika tvätt var en riktig höjdare om man fick sitta i tvättkorgen och filura..




Godmorgon

Här hemma har vi bara hunnit med frukost och en massa mys. En liten kille är så himla förkyld och hostig, så idag blir vi minsann inne :) Stackars lilla hjärtegryn. Men han har humöret uppe trots allt iaf.. Nu ligger han och trynar i vagnen och jag ska se till att göra lite nytta.



RSS 2.0